Squid Game Hakkında Bilmediğiniz 15 Gerçek (Spoiler İçerir)


Netflix’in dünyayı kasıp kavuran Güney Kore yapımı dizisi Squid Game, para için çocuk oyunları oynayan bir grup insanı konu alıyor. Oynanan oyunlar çocuklara göre olsa da yetişkinler için ucunda devasa para ödülü bu oyunların hepsi ölümcül. Dizinin hayranları heyecanla ikinci sezonu beklese de, yapımcılardan henüz resmi bir açıklama gelmedi. İzleyiciyi hayal kırıklığına uğratmayacak bir senaryo üzerinde çalışıldığına dair dedikodular var.

Neredeyse herkesin bir şekilde bahsettiği, üzerine binlerce caps yapılan diziyle ilgili bu bilgiler sizi epeyce şaşırtacak.

1. Hikayenin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk, 2008’de tıpkı dizideki karakterler gibi büyük maddi zorluklar içerisindeyken Squid Game’in senaryosunu yazmış.

2. Final oyunu Squid, Hwang’ın çocukluğundaki favori oyunuymuş ve diziye adını vermesinin nedeni bu oyunun toplumu sembolize ettiğini düşünmesiymiş.

3. Hikayeyi aslında bir film olarak tasarlanmış. Ancak on sene boyunca uğraşmasına rağmen, gittiği her yapımcıdan ret cevabı almış. 2019’da Netflix bu cevheri kaçırmamış ve dizi olarak çekmeye karar vermiş.

4. Jun-Ho karakteri, hikayenin orjinaline yer almıyormuş. Hwang, dizi olarak yayınlanmasına karar verilince senaryoya bu karakteri eklemiş ve oyunları detaylandırmış.

5. Dalgona oyununun çekimlerinde, sete gerçek bir uzman çağırılmış ve üç gün boyunca çekimlerde kullanılan kurabiyeler sette bu uzman tarafından pişirilmiş.

6. Yarışmacıların kaldığı yatakhanenin bir depo gibi tasarlanmış olmasının nedeni, insanlara eşya muamelesi yapıldığının altını çizmekmiş.

7. İlk oyundaki ürkütücü dev oyuncak bebek, gerçekten Jincheon County isimli bir kasabada bulunan bir heykelmiş. Dizi ekibi çekimler için kasabadan bu heykeli ödünç almış ve çekimlerden sonra iade etmiş.

8. Oyuna davet kartındaki telefon numarası gerçek bir kişiye aitmiş. Diziyle ilgisi olmayan birine ait olan numara, dizide ilk 3 hanesi olmadan sadece 8 hane olarak yazılmış. Yapımcılar bu sayede numaraya ulaşılamayacağını düşünmüşler ancak aynı bölgedeki insanlar için 8 hanenin numaraya bağlanmak için yeterli olduğunu hesaba katmamışlar. Günde 4000’in üzerinde arama alan kişinin, Netflix’ten ne kadar tazminat alacağı merak konusu.

9. Cam köprü oyununun çekimlerinde köprü yerden bir metre yukarıya kurulmuş. Hayati tehlikesi olmasa da bu yükseklik dizinin oyuncularını oldukça germiş. Yönetmen bu sayede oyuncuların yüzünde gerçek korkuyu çekmeyi hedeflemiş ve sonuç tahmin ettiği gibi olmuş.

10. Tabutların üzerindeki kurdele; oyunların başındaki kişinin kendisini Tanrı olarak gördüğü mesajını vermek üzere tercih edilmiş. Oyun kurucu Tanrı, insanlara ölümlerinde bile bir hediye vermiş oluyormuş.

11. Ölen oyuncuların bedenlerinin yakıldığı odanın tasarımında Nazi Almanyası’nın Auschwitz toplama kampından esinlenilmiş.

12. Karakterlerin bir sonraki oyunu önceden öğrenmek için çeşitli dolaplar çevirdikleri, hatta birbirlerine girdiği yatakhanede aslında tüm oyunların ne olduğu duvarlara resmedilmiş. Yataklarla kaplı olduğu için duvarlardaki çizimler hiçbir oyuncunun dikkatini çekmiyor, son bölümlerde kaldırılan yataklarla birlikte geç kalmış ipuçları açıkça görülüyor.

13. Karakterlerin yatakhaneden oyun alanına giderken geçtikleri merdivenli yapının tasarımında Hollandalı ressam M. C. Escher’in Relativity adlı eserinden ilham alınmış.

14. Ana karakter Gi-Hun’un numarası olan 456, numeroloji ve mistik inanışlarda bu sayının “doğru yolu bulmak, ileri gitmek” anlamına geldiği için tercih edilmiş.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

What's Your Reaction?

Nasıl yaa? Nasıl yaa?
0
Nasıl yaa?
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Kızdım Kızdım
2
Kızdım
Komik Komik
0
Komik
Bayıldım Bayıldım
0
Bayıldım
Duygulandım Duygulandım
0
Duygulandım
Korktum Korktum
1
Korktum